De Groene Poort

Wilma Laarakker, schilderijen en tekeningen

“Ik schilder wat ik zie, maar tegelijkertijd ook weer niet. In wezen is datgene wat ik verbeeld het vehikel om te schilderen of te tekenen. Daardoor zijn de beelden vaker meer of minder geabstraheerd en tegelijkertijd soms wel figuratief. Ach, mijn ziel heeft meerdere kamers. De kracht en verbeelding van licht en donker/contrasten, is een belangrijk element in mijn werk. Ik probeer zo min mogelijk daadwerkelijke informatie te verbeelden, zoek naar het schilderen pur sang. Als er dan toch een verhaal in zit, voor mij of voor de kijker vind ik dat ook prima, dan is het uit het schilderen gekomen en niet vooropgezet.”


Tiny Laarakker, keramiek

 Zoals het Wilma om het schilderen te doen is, zie je ook bij Tiny een sterke gerichtheid op het materiaal. Bij de objecten staat voorop de expressie van het beeld, de uiteenlopende glazuren, kleuren vlakken en de contrasten in de oppervlakten die samen de vitaliteit, de emotie en de dynamiek van de natuur vormen. Belangrijk is dat de huid in vorm en glazuur bedrieglijk is, tactiel en toch onaanraakbaar, een vermoeden van zachtheid, maar in wezen hard.   


Lea Laarakker, textiel

Lea heeft lang in Thailand gewoond en haar naam verbonden aan het dorp Ban Ren Khai, waar het ambacht van zijde weven mede door haar toedoen nieuw leven in geblazen is en het dorp weer een toekomst gaf. In de tentoonstelling zijn grote banieren van handgeweven en beschilderde zijde te zien. Laetitia van den Assum, Nederlands Ambassadeur in Londen, gaf de volgende reactie; "Een museumstuk", was mijn eerste gedachte.  De schok van de ontmoeting met een belangrijk werk. De compositie, de kleurstelling, uit alles spreekt het belang van universele waarden als hoop en het streven naar her positieve. Wat een heerlijk werk!


Ron, Vreeswijk, beelden

Tijdens mijn werkzaamheden bij KLM heb ik mijn interesse voor de kunst, zowel actief als passief, meer en meer ontwikkeld.Het genieten van kunst en het maken van kunst, gaat ook bij mij hand in hand. In mijn aftasting naar vormgeving ontdek ik steeds weer verschillende technieken. Wat begon met schilderen, ging over in beeldhouwen, boetseren in was en klei, tot het vormen door te gieten. Ook bemerk ik dat de diverse kunsttechnieken en uitvoeringen elkaar steeds beter en meer aanvullen en beïnvloeden. Dat alles resulteert in de sculpturen hier op de expositie in de Groene Poort.  Veelal met de natuur als inspiratiebron en als uitgangspunt.

Expositie Wunderkammer


van zondag 22 september

t/m zondag 24 november 2013

Galerie geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur


Opening

zondag 22 september om 15.00 uur

in aanwezigheid van de kunstenaars


Wunderkammer is een plek waar verrassende voorwerpen

te zien zijn. Voorwerpen uit de natuur maar vooral voorwerpen door kunstenaars gemaakt. Vier kunstenaars, ieder met hun eigen discipline, laten een breed spectrum van hun werk zien.


Tiny Laarakker presenteert monumentale wandobjecten, potten en de vanitasserie (keramiek).


Lea Laarakker exposeert flamboyante zijde in de vorm van objecten en banieren.


Wilma Laarakker toont schilderijen en tekeningen uit een brede periode.


Ron Vreeswijk maakt naast werk in klassiek brons, ook beelden in de nieuwste driedimensionale technieken.

De diversiteit van deze expositie is als een wondere wereld waarbij de kijker telkens weer verrast wordt.

Dat is precies de bedoeling van Wunderkammer.